Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Na aanmelding zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

Het is natuurlijk een bijzonder gevoel dat er iets rond je ogen gebeurt. Voor de chirurgen is het een relatief eenvoudige ingreep, maar we weten dat dit voor jou best spannend kan zijn. Een bovenooglidcorrectie gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving. In bijzondere gevallen wordt de ingreep onder algehele narcose uitgevoerd.

Voorafgaand aan de ingreep tekent de chirurg af wat hij gaat doen. Daarna wordt de overtollige huid en zo nodig spier- en vetweefsel verwijderd. De wond wordt met een dun hechtdraad en kleine pleisters gesloten.

Na de operatie

Na de ingreep word je naar een ruimte gebracht om rustig bij te komen. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag je weer naar huis. Dit zal veelal ongeveer een half uur na de ingreep zijn. Je begeleider kan je dan weer naar huis brengen. Na een week worden de hechtingen door een verpleegkundige verwijderd.


Veelgestelde vragen

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door een zorgverzekeraar?

In sommige gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Onder strikte voorwaarden wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heb je altijd een verwijzing van je huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten de klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Het ooglid moet zodanig over het oog heen hangen dat het gezichtsveld ernstig wordt gehinderd en het bovenooglid voorbij de helft van de pupil hangt. Een onderooglid wordt nooit vergoed door de zorgverzekeraar.

Als je denkt dat je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het basispakket, neem dan contact op met de huisarts. Jouw huisarts kan je dan doorverwijzen naar Bey by Bergman Clinics. Als de behandeling niet wordt vergoed vanuit het basispakket dan is soms een vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Indien je om cosmetische redenen een ingreep wil laten uitvoeren wordt de behandeling niet vergoed door een zorgverzekeraar. Je kunt dan direct een afspraak inplannen met een van onze plastisch- of oogchirurgen. 

Laat een ooglidcorrectie zichtbare littekens achter?

De eerste 7 tot 10 dagen na de ingreep is het gehele ooglid meestal blauw en is het litteken nog zichtbaar. Het ziet er dan uit als een dun, gekleurd lijntje. In de loop van de eerste 4 tot 4 maanden na de ingreep zal het litteken steeds dunner en minder zichtbaar worden. Wij streven ernaar dat het litteken zo min mogelijk zichtbaar is, door het in de plooi van je wimper of in de plooi van je oogleden te verwerken. 

Wat kost een ooglidcorrectie?

Indien er geen medische indicatie is kun je de ingreep zelf betalen. Ga naar de pagina prijzen voor informatie over de prijs van een ooglidcorrectie.

Hoe lang is de herstelperiode na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie mag je een week lang geen zwaar werk doen en adviseren wij om tillen en bukken zo veel mogelijk te voorkomen. De hechtingen worden na een week verwijderd door een verpleegkundige. De eerste week na de behandeling kun je geen lenzen dragen. Je mag dan wel een bril dragen. Na drie weken mag je weer sporten.

Bekijk meer