Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Extra methode

Wanneer het midden-gezicht ook is uitgezakt kan dit tijdens dezelfde procedure worden losgemaakt en meegelift middels diepe hechtingen die verankerd worden aan het jukbeen: hiermee komt het midden-gezicht omhoog en lijk je veel minder moe. Wanneer deze midfacelift ook wordt uitgevoerd zal de herstel periode na de operatie langer duren.

Wanneer je geen verslapping van de huid en geen huidoverschot hebt, maar wel wallen onder de onderoogleden, kan de plastisch chirurg het teveel aan vet (de wal) ook via de binnenkant van het onderooglid verwijderen. De plastisch chirurg bespreekt met jou welke methode voor jou het meest geschikt is.

Wanneer je naar huis mag, dien je onder begeleiding naar huis te reizen. Je mag zelf niet autorijden. Tevens adviseren wij om de eerste 24 uur niet alleen thuis te zijn.


Veelgestelde vragen

Hoeveel dagen na een onderooglidcorrectie ben ik weer toonbaar?

Na de operatie zullen je ogen opzwellen en blauw worden. Dit is heel normaal. Vaak trekt dit binnen een week weer weg.

Na één week worden pleisters en hechtingen verwijderd. Na twee weken is de ergste zwelling voorbij en zijn de laatste korstjes verdwenen. Na ongeveer drie maanden kan het eindresultaat van de onderooglidcorrectie bepaald worden. 

Hoelang heb ik resultaat van een onderooglidcorrectie?

Hoe lang het resultaat van je onderooglidcorrectie zichtbaar blijft, verschilt per persoon. Het hangt af van de kwaliteit van de huid en de levensstijl. Roken en zon zijn daarin niet bevorderlijk. Gemiddeld heb je 10 tot 15 jaar plezier van je onderooglidcorrectie. Houd er rekening mee dat we met een onderooglidcorrectie het verouderingsproces niet stilzetten.

Mag ik na de operatie zelf naar huis rijden?

Wanneer je naar huis mag na de operatie, dien je onder begeleiding naar huis te reizen. Je mag zelf niet autorijden.

Wanneer mag ik weer oogmake-up dragen na een onderooglidcorrectie?

Als de littekens volledig gesloten zijn en de korstjes eraf zijn gevallen, mag je weer crème smeren en oogmake-up dragen. Over het algemeen is dit na 2 weken na je operatie.

Bekijk meer