Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het Consult

Tijdens een vrijblijvend consult met de plastisch chirurg krijg je uitvoerig de gelegenheid om jouw wensen en klachten te bespreken. Hij/zij onderzoekt je gelaat en oogleden en bespreekt met jou of een onderooglidcorrectie jouw probleem voldoende kan oplossen. Vervolgens worden je vragen beantwoorden en word je zo volledig mogelijk geïnformeerd over de voorbereiding, de behandeling, het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties. Een verkeerde verwachting kan leiden tot teleurstelling. De plastisch chirurg bespreekt ook met je wanneer hij/zij niet overtuigd is dat jouw probleem voldoende kan worden opgelost. Waar dit mogelijk is, stelt de arts een andere oplossing voor (bijvoorbeeld een combinatie met liften van het midden-gezicht, midfacelift).


Veelgestelde vragen

Hoeveel dagen na een onderooglidcorrectie ben ik weer toonbaar?

Na de operatie zullen je ogen opzwellen en blauw worden. Dit is heel normaal. Vaak trekt dit binnen een week weer weg.

Na één week worden pleisters en hechtingen verwijderd. Na twee weken is de ergste zwelling voorbij en zijn de laatste korstjes verdwenen. Na ongeveer drie maanden kan het eindresultaat van de onderooglidcorrectie bepaald worden. 

Hoelang heb ik resultaat van een onderooglidcorrectie?

Hoe lang het resultaat van je onderooglidcorrectie zichtbaar blijft, verschilt per persoon. Het hangt af van de kwaliteit van de huid en de levensstijl. Roken en zon zijn daarin niet bevorderlijk. Gemiddeld heb je 10 tot 15 jaar plezier van je onderooglidcorrectie. Houd er rekening mee dat we met een onderooglidcorrectie het verouderingsproces niet stilzetten.

Mag ik na de operatie zelf naar huis rijden?

Wanneer je naar huis mag na de operatie, dien je onder begeleiding naar huis te reizen. Je mag zelf niet autorijden.

Wanneer mag ik weer oogmake-up dragen na een onderooglidcorrectie?

Als de littekens volledig gesloten zijn en de korstjes eraf zijn gevallen, mag je weer crème smeren en oogmake-up dragen. Over het algemeen is dit na 2 weken na je operatie.

Bekijk meer