Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het eindresultaat

De eerste maanden na de operatie zie je wekelijks kleine veranderingen in je gezicht. Na ongeveer 4 tot 6 maanden zie je het uiteindelijke resultaat. De littekens zijn dan nauwelijks zichtbaar en de rimpels en lijnen in je gezicht en hals zijn gladgetrokken. 


Veelgestelde vragen

Hoelang blijft het resultaat van de MACS facelift zichtbaar?

Het is belangrijk om te begrijpen dat het verouderingsproces van het gezicht nog steeds doorgaat na de operatie. Je stopt niet met ouder worden. Het effect en duur van elke facelift techniek is ook afhankelijk van de stevigheid van het bindweefsel. Hoe dieper in de gezichtslagen de facelift wordt uitgevoerd, hoe langer het resultaat zichtbaar zal blijven. Een MACS-lift heeft een resultaat dat zichtbaar is tot ongeveer 5 jaar.

Heeft een facelift invloed op de uitdrukking van m’n gezicht?

De MACS-facelift laat je er frisser en jonger uitzien en is niet bedoeld om je persoonlijke gezicht en bewegingen te veranderen. De huid beweegt bij een MACS-lift op de oorspronkelijke manier met behoud van je eigen gelaatstrekken 

Doet een facelift pijn?

De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd. Die is dus niet pijnlijk. Na de facelift zal de huid gezwollen zijn, en de huid kan wat tintelen of vreemd aanvoelen. De meeste cliënten ervaren dit niet als pijnlijk. Het gebruik van paracetamol voor een paar dagen is meestal voldoende als pijnstilling. 

Zijn de littekens van een MACS-lift zichtbaar?

De incisies worden gelegd aan de rand van de haargrens in de slaapstreek, gedeeltelijk voor het oor tot aan de voorzijde van de oorlel. Het litteken wordt vlak langs de haargrens gemaakt, zodat het litteken in de haargrens wegvalt.

Bekijk meer