Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De operatie

Tijdens de operatie maakt de chirurg een incisie langs de haargrens en achter het oor. Daarna worden de huid en spieren van het gezicht losgemaakt van de onderliggende weefsels en wordt de onderliggende weefsel-laag verplaatst en opgetild. Na het optillen van de weefsels worden de overtollige huid en de incisies gehecht.

De MACS-lift vindt plaats onder algehele narcose of onder lokale verdoving en eventueel met sedatie. De behandeling duurt 1,5 tot 2 uur. 

Na de behandeling word je naar een herstelruimte gebracht, waar je onder toezicht staat van ons medisch personeel. Op het moment dat onze chirurg of verpleegkundige vinden dat je voldoende hersteld bent, kun je naar huis gaan. Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen.

  • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, loszittende kleding. Dat is na afloop het prettigst
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek
  • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose

Veelgestelde vragen

Hoelang blijft het resultaat van de MACS facelift zichtbaar?

Het is belangrijk om te begrijpen dat het verouderingsproces van het gezicht nog steeds doorgaat na de operatie. Je stopt niet met ouder worden. Het effect en duur van elke facelift techniek is ook afhankelijk van de stevigheid van het bindweefsel. Hoe dieper in de gezichtslagen de facelift wordt uitgevoerd, hoe langer het resultaat zichtbaar zal blijven. Een MACS-lift heeft een resultaat dat zichtbaar is tot ongeveer 5 jaar.

Heeft een facelift invloed op de uitdrukking van m’n gezicht?

De MACS-facelift laat je er frisser en jonger uitzien en is niet bedoeld om je persoonlijke gezicht en bewegingen te veranderen. De huid beweegt bij een MACS-lift op de oorspronkelijke manier met behoud van je eigen gelaatstrekken 

Doet een facelift pijn?

De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd. Die is dus niet pijnlijk. Na de facelift zal de huid gezwollen zijn, en de huid kan wat tintelen of vreemd aanvoelen. De meeste cliënten ervaren dit niet als pijnlijk. Het gebruik van paracetamol voor een paar dagen is meestal voldoende als pijnstilling. 

Zijn de littekens van een MACS-lift zichtbaar?

De incisies worden gelegd aan de rand van de haargrens in de slaapstreek, gedeeltelijk voor het oor tot aan de voorzijde van de oorlel. Het litteken wordt vlak langs de haargrens gemaakt, zodat het litteken in de haargrens wegvalt.

Bekijk meer