Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Risico’s

Ondanks dat het een veilige methode is omdat er lichaamseigen materiaal wordt ingespoten, zijn er risico’s. Er kan duizeligheid optreden als gevolg van vochttekort. Zeer zelden kan ook infectie of een nabloeding voorkomen. Om deze laatste twee risico’s tot een minimum te beperken mag je zes weken voor de ingreep niet roken. Soms kan er ongelijkheid voorkomen van de verdeling van plaats waar de vetcellen zijn weggehaald of ingebracht. Dit kan gecorrigeerd worden, met dezelfde techniek als liposuctie en of lipofilling voor gebruikt.

Aanvullende behandeling bij lipofilling

Bij Bey wordt continu onderzoek gedaan om het effect van de behandelingen te blijven verbeteren. Een van de punten op de wetenschappelijke agenda is op dit moment lipofilling. Het is bij lipofilling cruciaal dat de levende vetcellen snel worden voorzien van bloed. Om ervoor te zorgen dat er zo snel als mogelijk en zo veel als mogelijk goede bloedvoorziening ter beschikking komt in het doelgebied waar vetcellen worden ingebracht worden bloedplaatjes ingebracht afkomstig van het bloed van de cliënt zelf. Het gevolg is niet alleen dat het ingebrachte vet sneller van bloed wordt voorzien, maar in de praktijk wordt vaak ook een verbetering van de kwaliteit van de huid waargenomen.

Bloedplaatjes zitten vol met ‘groeifactoren’, reparatiestofjes die een belangrijke rol spelen bij het in gang zetten en aansturen van de wondgenezing. Dit zelfde principe kan dus worden toegepast bij lipofilling door naast levende vetcellen ook bloedplaatjes in te brengen, precies onderhuids daar waar door bijvoorbeeld het ouder worden de huid en het onderhuidse weefsel is beschadigd. Deze aanvullende behandeling blijkt inmiddels wetenschappelijk bewezen de wondgenezing te versnellen en de resultaten te verbeteren.


Veelgestelde vragen

Wat kost een lipofilling behandeling?

De kosten van een lipofilling behandeling hangen af van de hoeveelheid vet die geoogst en teruggeplaatst moet worden. En van de plek waaruit dit vetweefsel weggehaald moet worden . Tijdens een consult over lipofilling bespreken we wat lipofilling voor je kan betekenen, wat je ervan mag verwachten en brengen we ook de kosten in kaart.

Word je tijdens de lipofilling verdoofd?

Jazeker, lipofilling vindt plaats of onder plaatselijke of onder volledige narcose.

Is lipofilling gevaarlijk?

Omdat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen vet, is deze behandeling veilig. Maar aan iedere behandeling zitten risico's. Er kan duizeligheid optreden als gevolg van vochttekort. Zeer zelden kan ook een infectie of nabloeding optreden. Om deze laatste twee risico’s tot een minimum te beperken, mag je zes weken voor de ingreep niet roken. Soms kan er ongelijkheid voorkomen van de verdeling van plaats waar de vetcellen zijn weggehaald of ingebracht. Met dezelfde techniek als liposuctie en/of lipofilling kan dit gecorrigeerd worden. In extreem zeldzame gevallen kan het ingespoten vetweefsel in een bloedvat terecht komen en leiden tot een vetembolie (vergelijkbaar met een longembolie).  Of als het in het gezicht in een bloedvat terecht komt zelfs tot blindheid. Maar nogmaals, deze complicaties komen bijna niet voor.

Hoe lang blijft het resultaat van lipofilling?

Na 3 maanden is het eindresultaat zichtbaar. Dit resultaat is blijvend, mits je een stabiel gewicht hebt. De verplaatste vetcellen gedragen zich namelijk hetzelfde als alle andere vetcellen in je lichaam. Kom je aan, dan groeien de vetcellen in je borsten ook en worden ze groter. Val je af dan nemen de vetcellen in je borsten af en worden ze kleiner.

Bekijk meer