Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De eerste dagen

Een facelift wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Een licht tintelend gevoel van de huid is heel normaal en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. Het wordt veroorzaakt door het genezingsproces dat onder de huid plaatsvindt. Wel zal je gezicht de eerste week wat gezwollen zijn en kunnen gedeelten van de huid, vooral rond de hals, blauw van kleur zijn. In het begin kan je gezicht ook vreemd aanvoelen.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care met speciaal geselecteerde producten. Deze specifieke huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

De eerste weken

De eerste weken schrik je misschien van het littekenweefsel, de lichte zwellingen en blauwe plekken in de spiegel, maar dit is van tijdelijke aard. Binnen enkele weken zie je er stralend en jaren jonger uit. Na 6 tot 12 weken zijn de littekens, die aanvankelijk rood waren, al lichter van kleur. De meeste littekens zitten boven de haarlijn en in de natuurlijke plooien van uw huid. Niemand ziet er wat van tijdens het genezingsproces.

Wat mag je wel en niet doen?

Eén of 2 dagen na de operatie kun je weer rondlopen, maar houd er rekening mee dat je de eerste week rustig aan moet doen. Geef je lichaam alle rust die het nodig heeft om te herstellen. Over het algemeen kun je 10 dagen na de operatie alweer aan het werk.

Het eindresultaat

De eerste maanden na de operatie zie je wekelijks kleine veranderingen in je gezicht. Pas na ongeveer 4 tot 6 maanden zie je het uiteindelijke resultaat. De littekens zijn dan nog maar nauwelijks zichtbaar en de rimpels en lijnen in je gezicht en hals zijn glad getrokken. Bij een volledige facelift adviseren wij een rookverbod voor en na de behandeling om het helingsproces te verbeteren en te versnellen.

Risico’s van een Facelift

Een Facelift is over het algemeen een veilige ingreep. Een van de meest voorkomende complicaties na de operatie is een bloeduitstorting. Deze is zelden van ernstige aard en verdwijnt vanzelf. Soms is het gevoel in de huid, met name voor het oor, tijdelijk veranderd.