Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De Operatie

Tijdens de operatie maakt de chirurg een incisie langs de haargrens en achter het oor. Vervolgens worden de huid en spieren van het gezicht losgemaakt van de onderliggende weefsels. Daarna wordt de onderliggende weefsel-laag (de "Deep Plane") verplaatst en opgetild. Na het optillen van de weefsels worden de overtollige huid en de incisies gehecht.

De Deep Plane vindt plaats onder algehele narcose of onder lokale verdoving en eventueel met sedatie. De behandeling duurt circa 1,5 tot 2,5 uur. 

Na de behandeling word je naar een herstelruimte gebracht, waar je onder toezicht staat van ons medisch personeel. Op het moment dat onze chirurg of verpleegkundige vinden dat je voldoende hersteld bent, kun je naar huis gaan. Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen.

  • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, loszittende kleding. Dat is na afloop het prettigst
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek
  • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Deep Plane facelift en andere facelifts?

Bij andere soorten facelifts, zoals de S-lift, trekt onderhuids weefsel na de ingreep aan de huid. Dit komt omdat deze onder spanning ‘opgehangen’ wordt. Met de Deep Plane facelifttechniek doen wij precies het tegenovergestelde. Terwijl wij het onderliggende weefsel aantrekken, valt de bovenste huidlaag hier heel soepel overheen. Dit geeft een natuurlijk resultaat waar je veel langer van geniet. Ook genezen littekens rustiger wanneer de huid niet onder spanning staat, waardoor ze minder breed worden en sneller tot rust komen dan bij andere facelift-technieken.

Waarom is de Deep Plane effectiever dan andere facelifts?

De Deep Plane facelift is effectiever dan de meeste andere facelift-technieken. Dit komt doordat de ingreep verricht wordt in de diepe laag van je huid en weefsel. Hierdoor staat er minder spanning op je huid. Dit leidt tot een natuurlijk resultaat en niet tot een duidelijk zichtbaar en onnatuurlijk strakgetrokken gezicht.

Heeft de Deep Plane facelift een blijvend resultaat?

Het is belangrijk om te begrijpen dat ook na een facelift je verouderingsproces doorgaat. Je stopt niet met ouder worden. Hoe dieper in de gezichtslagen de facelift wordt uitgevoerd, hoe langer je resultaat zichtbaar is. De Deep Plane facelift levert het meest langdurige resultaat.

Is de Deep Plane facelift een zware ingreep?

De Deep Plane facelift is technisch gezien een lastige operatie, die specifieke vaardigheden en expertise van de plastisch chirurg vereist. Onze specialisten hebben zich deze techniek eigen gemaakt en hebben er veel ervaring mee. Als je kiest voor een Deep Plane facelift ben je bij Bey by Bergman Clinics op de juiste plek.

Voor de cliënt is de Deep Plane facelift echter geen zware ingreep. De hersteltijd na een Deep Plane facelift is relatief kort.

Bekijk meer