088 9000 535 Maak een afspraak

De risico's

Tumescente liposuctie is een bewezen veilige ingreep. Daarbij heeft het ten opzichte van de klassieke liposuctie een aantal belangrijke voordelen:

  • Er worden erg fijne naalden gebruikt. Daardoor kan het vet preciezer worden weggehaald. Bovendien kan er meer vet worden verwijderd.
  • Alleen het vetweefsel wordt verdoofd. Een algehele narcose, een ruggenprik of een verdoving via een infuusnaald is niet nodig. Dat resulteert in een kortere herstelperiode en een kleinere kans op complicaties.
  • De cliënten kunnen tijdens de ingreep van houding veranderen wat ertoe bijdraagt dat de arts het vet heel gelijkmatig kan weghalen. Bovendien kan de arts zo beter beoordelen waar hij nog kleine correcties moet uitvoeren.
  • De sneetjes in de huid laten slechts minuscule nauwelijks zichtbare littekens achter.
  • Lipolift. Dit is het verstrakken en liften van de huid en het onderliggende weefsel na de speciale liposuctietechniek. Dit treedt altijd, in meer of mindere mate, op. De toestand van het weefsel bepaalt de mate van de lipolift.

Ondanks het veilige karakter van de ingreep kunnen er altijd bijwerkingen optreden. De meeste bijwerkingen die op kunnen treden zijn tijdelijk van aard (zwelling, blauwe plekken, jeuk, bijwerkingen door het gebruikte antibioticum of verdovingsmiddel). Infecties komen zeer zelden voor, mede omdat wij op de dag voor de behandeling starten met een korte antibioticum kuur. Tijdens het informatiegesprek zullen alle bijwerkingen en risico’s nog eens met u worden besproken.
Neem contact op of bekijk onze vestigingen