Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Risico's

Ondanks dat het een veilige methode is omdat er lichaamseigen materiaal wordt ingespoten, zijn er risico’s. Er kan duizeligheid optreden als gevolg van vochttekort. Zeer zelden kan ook infectie of een nabloeding voorkomen. Om deze laatste twee risico’s tot een minimum te beperken mag je zes weken voor de ingreep niet roken. Soms kan er ongelijkheid voorkomen van de verdeling van plaats waar de vetcellen zijn weggehaald of ingebracht. Met dezelfde techniek als liposuctie en of lipofilling kan dit gecorrigeerd worden. 

Aanvullende behandeling bij lipofilling

Bij Bey wordt continu onderzoek gedaan om het effect van de behandelingen te blijven verbeteren. Een van de punten op de wetenschappelijke agenda is op dit moment lipofilling. Het is bij lipofilling cruciaal dat de levende vetcellen snel worden voorzien van bloed. Om ervoor te zorgen dat er zo snel en zo veel als mogelijk goede bloedvoorziening ter beschikking komt in het doelgebied waar vetcellen worden ingebracht worden bloedplaatjes ingebracht afkomstig van het bloed van de cliënt zelf. Gevolg is niet alleen dat het ingebrachte vet sneller van bloed wordt voorzien, maar in de praktijk wordt vaak ook een verbetering van de kwaliteit van de huid waargenomen.

Bloedplaatjes zitten vol met ‘groeifactoren’, reparatiestofjes die een belangrijke rol spelen bij het in gang zetten en aansturen van de wondgenezing. Dit zelfde principe kan dus worden toegepast bij lipofilling door naast levende vetcellen ook bloedplaatjes in te brengen, precies onderhuids daar waar door bijvoorbeeld het ouder worden de huid en het onderhuidse weefsel is beschadigd. Deze aanvullende behandeling blijkt inmiddels wetenschappelijk bewezen de wondgenezing te versnellen en de resultaten te verbeteren.