Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

Tijdens de dijbeencorrectie wordt overtollige huid verwijderd. Eventueel kan de ingreep met een liposculptuur behandeling worden gecombineerd om het teveel aan onderhuids vet te verwijderen. De ingreep duurt gemiddeld 90 minuten. Een dijbeenlift is een grote ingreep die littekens achterlaat. Het litteken is gelegen in de liesplooi, maar loopt soms door tot halverwege de binnen-achterzijde van het bovenbeen. Aangezien het been voortdurend beweegt, bestaat de reële kans dat het litteken verbreedt. Natuurlijk zullen de littekens vervagen, maar ook na volledige genezing blijven ze in meerdere of mindere mate zichtbaar.

Na de operatie

Na de operatie moet je meestal een nacht in de kliniek blijven. Zodra je weer kunt lopen en de verpleegkundige tevreden is over het herstel en je conditie, mag je naar huis. Na de operatie worden drains achtergelaten. Bij de controle worden deze drains en het verband verwijderd en dat is in het algemeen na een aantal dagen. Je kunt daarna ook weer gewoon douchen. De hechtingen zijn oplosbaar.