Prothesewissel en verwijdering duren respectievelijk een tot anderhalf uur, onder volledige narcose. Van begin tot eind ben je bij het medisch personeel van Bey in goede handen. Lees hier wat er op de dag van de behandeling voor, tijdens en na de behandeling gebeurt.
Denk hier alvast aan voordat je voor op de dag van de operatie naar Bey komt:
Op de dag van de operatie meld je je bij de ontvangstbalie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan brengt de verpleegkundige je naar je kamer. Daar kun je je omkleden en krijg je een infuus voor het toedienen van de antibiotica. Er worden foto’s van je borsten gemaakt en je kunt de arts nog vragen stellen. Daarna neemt de arts je mee naar de operatiekamer. De anesthesist brengt je onder narcose.
Een prothesewissel wordt meestal uitgevoerd via een snede van 4 à 5 centimeter in de natuurlijke plooi onder de borst. Meestal kan het oude litteken worden gebruikt. Soms is het noodzakelijk om deze iets te verlengen. Heb je een borstvergroting via een snede in de oksel of via de tepelhof ondergaan, dan krijg je wel een extra litteken. Een nieuwe borstprothese wordt meestal weer op dezelfde plaats gelegd. Soms is het echter beter om een borstprothese, die op de spier ligt, onder de spier te verplaatsen.
Wil je je implantaten definitief laten verwijderen? Dan krijg je meestal een uitgebreidere operatie. Door de borstvergroting is de huid opgerekt en zal er na het verwijderen van de implantaten huidoverschot bestaan, met andere woorden een slappere borst. Uit cosmetische redenen moet dit gecorrigeerd worden, wat meer littekens achterlaat.
Na de operatie word je wakker op de uitslaapkamer. Ben je weer helemaal bij, dan ga je terug naar je kamer. Je begeleider of chauffeur kan je hier ook weer opzoeken. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, dan mag je weer naar huis.
Meestal is dat een paar uur na de ingreep. Je krijgt een sportbeha om, die je moet blijven dragen tot de zwellingen en blauwe plekken verdwenen zijn.