Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het consult

Tijdens een consult met de plastisch chirurg krijg je uitvoerig de gelegenheid om jouw wensen en klachten te bespreken. Hij/zij onderzoekt jouw borsten en bespreekt met jou de mogelijkheden voor een prothesewissel of -verwijdering. 

Als je ervoor kiest om nieuwe implantaten te plaatsen, ga je opnieuw het traject in om te bepalen welke maat bij je past. Samen met de arts kijk je via een 3D scan welk volume en welke vorm prothese bij je lichaam past. Je kunt je eigen bovenlichaam zien van voren, van opzij en van boven. 

Kies je ervoor om je borstprothesen volledig te verwijderen, dan bespreekt de arts wat het resultaat hiervan gaat zijn. Afhankelijk van de kwaliteit van je huid kan het zijn dat je borsten meer gaan hangen door het overschot aan vel. Daarom kun je een protheseverwijdering ook combineren met een borstlift.

Vervolgens worden je vragen beantwoord en word je zo volledig mogelijk geïnformeerd over de voorbereiding, de behandeling, de nazorg, het te verwachten resultaat, en de mogelijke complicaties. 

Samenwerking Bey – Qups

Soms is het noodzakelijk om je borstprotheses te laten verwijderen. Wanneer je na het verwijderen van de protheses toch volume wil behouden of juist asymmetrie wil opheffen, dan bieden wij Qups aan als een laagdrempelig alternatief.

Wanneer je van nature ongelijke borsten hebt, zal na de verwijdering van je borstprothese dit verschil weer zichtbaar worden. Wil je toch de symmetrie in je borsten behouden? Dan bieden Qups je een laagdrempelig alternatief. Qups zijn comfortabele, uitwasbare borstprothese die in je lingerie, sport- en badkleding passen, zodat je je kleinere borst kunt opvullen tot het juiste formaat. De Qups zijn ontwikkeld door ProudBreast, een merk dat is opgericht door Clary Scheres en Suzanne Kemps, en zijn gemaakt om vrouwen wereldwijd te verbinden en inspireren om zorgeloos zichzelf te zijn. Hiermee streven ze naar inclusievere wereld voor vrouwen met ongelijke of zonder borsten, zodat ook zij terecht kunnen bij een normale lingeriewinkel. 

Door onze samenwerking met ProudBreast kun je na je protheseverwijdering laagdrempelig Qups bij ons(van ons lenen om te) bekijken en informatie inwinnen om te zien of dit bij je past. Zo blijf je zelfverzekerd over je borsten, ook na het verwijderen van je protheses.


Veelgestelde vragen

Wat is het resultaat van andere cliënten?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Na hoeveel jaar moet ik mijn prothese wisselen?

Gemiddeld gaan borstprothesen 10 tot 15 jaar mee. We controleren dit middel van een echografie of MRI, waarmee we kijken of de prothesen nog intact zijn.

Wat voor pijnstilling krijg ik voorgeschreven voor na de ingreep?

Je krijgt paracetamol en een aanvullende pijnstiller voorgeschreven.

Hoe lang moet ik de sportbeha dragen?

Dat verschilt per persoon. Over het algemeen is het in ieder geval de eerste 2 weken dag en nacht en daarna nog 2 tot 4 weken alleen overdag. De arts geeft aan wat voor jou noodzakelijk is.

Bekijk meer