Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Siliconen borstprotheses

Bij Bey gebruiken we vooral siliconen borstprotheses omdat dit het borstweefsel het beste benadert. Bij de borstprotheses is zowel de inhoud (een gel) als het omhulsel (de envelop) gemaakt van siliconenmateriaal. Het voelt zacht en soepel, neemt de temperatuur van het lichaam aan en kan jarenlang meegaan. Er is veel onderzoek gedaan naar de veiligheid van siliconenmateriaal als medische toepassing. Al onze implantaten zijn zowel nationaal als Europees officieel goedgekeurd voor gebruik. Bey gebruikt Mentor-borstprotheses van fabrikant Johnson & Johnson.

Rond, druppelvorm of anatomisch

Wij plaatsen meestal ronde protheses, maar er zijn ook druppelvormige oftewel anatomische protheses. Welke vorm geschikt is hangt af van de vorm van je eigen borst en hoeveelheid borstweefsel. De plastisch chirurg kan dit goed beoordelen. Ook wanneer deze implantaten het beste kunnen worden vervangen.

Plaatsing prothese: boven of onder de borstspier

Er zijn drie manieren om de borstprotheses te plaatsen: tussen je eigen borstweefsel en je borstspier, onder je borstspier of gedeeltelijk onder je borstspier en gedeeltelijk erboven (‘dual plane’). Lees hier meer over de manieren.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het resultaat van andere cliënten ?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Wat voor pijnstilling krijg ik voorgeschreven voor na de ingreep?

Je krijgt paracetamol en een aanvullende pijnstiller voorgeschreven.

Hoe lang moet ik de sportbeha dragen?

Dat verschilt per persoon. Over het algemeen is het in ieder geval de eerste 2 weken dag en nacht en daarna nog 2 tot 4 weken alleen overdag. De arts geeft aan wat voor jou noodzakelijk is.

Hoe snel na de ingreep mag ik weer douchen?

24 uur na de ingreep kun je alweer onder de douche. De sportbeha mag dan natuurlijk even uit.

Bekijk meer

Wil je een consult boeken?

Dan bellen we je graag terug.

Maak een afspraak

Heeft u vragen?

Bel ons dan op het volgende nummer.

088 9000 535