Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Maak een afspraak
Open Dag

Siliconen borstprotheses

Bij Bey gebruiken we vooral siliconen borstprotheses omdat dit het borstweefsel het beste benadert. Bij de borstprotheses is zowel de inhoud (een gel) als het omhulsel (de envelop) gemaakt van siliconenmateriaal. Het voelt zacht en soepel, neemt de temperatuur van het lichaam aan en kan jarenlang meegaan. Er is veel onderzoek gedaan naar de veiligheid van siliconenmateriaal als medische toepassing. Al onze implantaten zijn zowel nationaal als Europees officieel goedgekeurd voor gebruik. Bey gebruikt Mentor-borstprotheses van fabrikant Johnson & Johnson.

Rond, druppelvorm of anatomisch

Wij plaatsen meestal ronde protheses, maar er zijn ook druppelvormige oftewel anatomische protheses. Welke vorm geschikt is hangt af van de vorm van je eigen borst en hoeveelheid borstweefsel. De plastisch chirurg kan dit goed beoordelen.

Plaatsing prothese: boven of onder de borstspier

Er zijn drie manieren om de borstprotheses te plaatsen: tussen je eigen borstweefsel en je borstspier, onder je borstspier of gedeeltelijk onder je borstspier en gedeeltelijk erboven (‘dual plane’). Lees hier meer over de manieren.
Neem contact op of bekijk onze vestigingen