Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De eerste dagen thuis

Direct na de ingreep krijg je van ons een sportbeha aan. Die houd je de eerste tijd aan, dag en nacht. De eerste dagen voel je een lichte stuwing in je borsten en ook je armen kunnen extra gevoelig zijn.

Wat mag je wel en niet doen?

Na een borstlift heb je ongeveer 10 dagen nodig om te herstellen. Je krijgt een instructiekaart mee waar precies op staat wat je wel en niet mag doen om goed te herstellen. Deze tips vind je ook in de Bey App.

De belangrijkste leefregels vlak na een borstlift

 • De eerste 2 weken hou je de sportbeha dag en nacht aan;
 • Na 2 weken draag je de sportbeha nog 2 tot 4 weken overdag;
 • Na 24 uur mag je weer douchen, maar de eerste 6 weken mag je niet in bad;
 • Na 2 weken mag je weer autorijden en, na goedkeuring van de arts, met het vliegtuig;
 • De eerste 4 weken mag je niet zwaar tillen;
 • Na 6 weken mag je weer rustig opbouwen met sporten;
 • Je kunt in principe alles doen wat geen pijn doet. Als je geen lichamelijk inspannend werk hebt, kun je na ongeveer 2 weken ook weer aan het werk.

Nacontroles

Je krijgt standaard drie controles: de eerste na ongeveer 1 week, de tweede na 2 weken en de eindcontrole na ongeveer 2 maanden. Alle controles zijn inbegrepen bij de prijs. Zo weten we zeker dat je goed herstelt en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Dag en nacht bereikbaar

Tijdens de controles kijken we of je herstel probleemloos verloopt. Merk je tussen de controles door dat er iets niet naar wens gaat of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op via onze 24/7 bereikbaarheidsdienst. Er is 24 uur per dag een chirurg beschikbaar. Het telefoonnummer krijg je van ons mee na je behandeling.

Levensduur van de protheses

Moderne siliconen borstprotheses gaan gemiddeld 15 jaar mee. Na die tijd is de kans op slijtage en scheuren van het implantaat groter. Hoe lang een prothese meegaat is vooraf nooit helemaal te voorspellen en heeft ook te maken met het type, de grootte en de plaatsing van een prothese en of er complicaties optreden zoals kapselvorming.

Risico’s van een borstlift

Een borstlift is een relatief veilige ingreep waarbij maar weinig complicaties optreden. Zoals bij elke medische ingreep onder narcose zijn er wel een aantal risico’s.

 


Veelgestelde vragen

Waar moet ik rekening mee houden voordat ik geopereerd word?

Houd rekening met deze aandachtspunten voordat je op de dag van de operatie naar Bey Clinics komt:

 • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, los zittende kleding. Dat is na afloop het prettigst.
 • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek.
 • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek.
 • Je moet nuchter zijn voor de narcose.

Wanneer zie ik het uiteindelijke resultaat?

Het resultaat is vrijwel direct zichtbaar. De dag na de behandeling zul je merken dat je borsten pijnlijk en gezwollen aanvoelen. Na een paar weken is de zwelling helemaal verdwenen en na ongeveer 3 maanden zie je het uiteindelijke resultaat.

Hoe lang moet ik de sportbeha dragen?

De eerste 2 weken houd je de sportbeha dag en nacht aan, daarna vaak nog 2 tot 4 weken alleen overdag. Dit verschilt per persoon. De arts geeft aan wat voor jou noodzakelijk is.

Wanneer mag ik na de borstlift weer sporten?

Na 6 weken mag je weer rustig opbouwen met sporten. Je mag dan ook weer fysieke inspanning verrichten. 

Bekijk meer