Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Cosmetische ingrepen voor mannen

23-08-2023

Tekenen van ouderdom ontstaan niet alleen bij vrouwen. Ook mannen moeten eraan geloven. De afgelopen jaren is er een duidelijke toename van cosmetische ingrepen bij mannen te zien. Het is duidelijk dat de man van vandaag steeds meer waarde hecht aan zijn uiterlijk. Daarom helpen we bij Bey by Bergman Clinics steeds meer mannen om aan hun eigen schoonheidsideaal te voldoen.

Steeds meer mannen kiezen voor plastische chirurgie

Vandaag de dag is schoonheid niet langer alleen een vrouwenthema. 

Mannen willen niet alleen maar een gladde huid, maar ook duidelijke gelaatstrekken zoals een opvallende kaaklijn en jukbeenderen. Ook ooglidcorrecties horen tot de top drie meest populaire ingrepen bij mannen. Hangende oogleden geven immers een vermoeide indruk, dus een ooglidcorrectie geeft mannen hun open blik en frisse uitstraling weer terug.

Kortom, je bent op je best als je jezelf bent. Jij bepaalt hoe dat eruit moet zien. Wie zich goed voelt in zijn of haar lichaam, straalt automatisch meer zelfverzekerdheid en levensvreugde uit.

Tijden zijn veranderd. De welvaartsbuik, die vroeger nog zorgde voor een positieve status, zien we nu als onaantrekkelijk en eerder negatief beladen. 

Op welke leeftijd kiezen mannen voor een cosmetische ingreep?

Cosmetische ingrepen zijn ook bij mannen geen pure leeftijdskwestie. Al op 20-jarige leeftijd laten ze haar transplanteren of de neus corrigeren. Vanaf 40 jaar zijn vooral facelifts en ooglidcorrecties populair.

De gemiddelde leeftijd van de mannelijke patiënten is 38 jaar en 9 maanden, terwijl de vrouwen gemiddeld 41 jaar oud waren. Chirurgen behandelen ook jongere patiënten. Ongeveer een derde van de mannen is tussen de 18 en 30 jaar oud.

De top 10 van cosmetische operaties bij mannen

Maar welke behandelingen laten mannen bijzonder vaak uitvoeren en wat motiveert hen voor zo'n ingreep? Dit waren de populairste behandelingen bij mannen in 2022:

Veel mannen doen het, maar niemand praat erover

Cosmetische operaties zijn populairder bij de Nederlandse mannen dan veel mensen denken. Velen beschouwen dit nog steeds als "onmannelijk", maar doen het (stiekem) toch. Wij vermoeden dat in de toekomst het thema cosmetische operaties bij mannen steeds gebruikelijker zal worden. Want uiteindelijk willen we er allemaal goed uitzien en ons fijn voelen in ons lichaam - ongeacht of we man of vrouw zijn.

Jouw individuele wensen staan centraal bij Bey by Bergman Clinics. Maak vandaag nog een afspraak voor een consult en ontdek de mogelijkheden.