Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Dr. Patrick Rooijens

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 79052948701

Dokter Rooijens studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na zijn studie geneeskunde werkte hij als onderzoeksassistent op de afdeling Anatomie van de Erasmus Universiteit. Dokter Rooijens heeft zijn specialisatie tot plastisch chirurg gevolgd in het VU medisch centrum te Amsterdam en Tergooiziekenhuizen te Hilversum. Tijdens zijn opleiding zat hij in het bestuur van de Junior Vereniging Plastische Chirurgie. Na zijn opleiding werkte hij op de locaties MC Zuiderzee en MC Emmeloord van de MC Groep. Hij zette daar de afdeling Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie op. Thans is dokter Rooijens werkzaam in Tergooiziekenhuizen te Hilversum met als aandachtsgebieden borstreconstructies, hand- en polschirurgie en esthetische chirurgie.

In 2012 rondde hij zijn promotieonderzoek bij de afdeling Chirurgie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht af. Verder publiceerde dokter Rooijens over de combinatie therapie van liposuctie en minimale invasieve chirurgie voor de behandeling van de verouderende hals.

Sinds eind 2012 versterkt dokter Rooijens als plastisch chirurg het specialistenteam van Bergman Clinics in Amsterdam. Hij is werkzaam op de vestigingen van Bey by Bergman Clinics in Amsterdam en Hilversum.

Dokter Rooijens vindt het persoonlijke contact met de cliënten zeer belangrijk. Aandoeningen presenteren zich elke keer weer anders. De kunst is om de behandeling steeds weer op maat te snijden voor de cliënt. Zijn motto is: ‘plastic surgery is happy surgery’. Hiermee bedoelt hij dat hij met zijn behandeling altijd probeert om de cliënt gelukkiger te maken. Dat doet hij door het uiterlijk van mensen te verfraaien, maar heel vaak ook door hun lichaam weer beter te laten functioneren.

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen in zijn vakgebied volgt dokter Rooijens regelmatig nascholingen en bezoekt congressen in binnen- en buitenland.

Dokter Rooijens is lid van de NVPC ( Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) en de NVvH ( Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie).