088 9000 535 Maak een afspraak

Dokter Verschuur studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het artsexamen specialiseerde dokter Verschuur zich in de algemene en de plastische chirurgie.

Tijdens zijn specialisatie tot plastisch chirurg heeft dokter Verschuur in een groot aantal ziekenhuizen ervaring opgedaan, waaronder het Medisch Centrum Leeuwarden en het Universitair Centrum Groningen. Dokter Verschuur is werkzaam als plastisch chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden en sinds mei 2011 werkzaam als plastisch chirurg bij Bergman Clinics in de vestigingen Heerenveen, Zwolle en Groningen.

Naast de uitvoering van de algemene plastische chirurgie heeft dokter Verschuur als speciale aandachtsgebieden binnen de plastische chirurgie:

  • esthetische chirurgie
  • reconstructieve (micro) chirurgie
  • hoofd-hals chirurgie
  • peri-orbitale chirurgie (rond het oog)
  • hand chirurgie 


Buiten zijn werkzaamheden als plastisch chirurg, zet dokter Verschuur zich in voor de verbetering van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Zo reist hij jaarlijks, voor onder andere voor de stichting Interplast, naar Nigeria en/of Bangladesh waar hij met veel enthousiasme en geheel vrijwillig kinderen en volwassenen opereert aan aandoeningen welke hen in het dagelijks leven beperken, zoals brandwond littekens en hazenlippen. 

Om optimaal op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in zijn vakgebied volgt dokter Verschuur regelmatig nascholingen en bezoekt congressen in binnen- en buitenland. Ook geeft hij regelmatig voordrachten en is hij een van de opleiders voor de opleiding tot plastisch chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden.

Dokter Verschuur is lid van de beroepsverenigingen het NVPC ( Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie), het NVEPC ( Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie), het NVvH ( Nederlandse Vereniging voor Hand Chirurgie) en Stichting Interplast Holland.