Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Update door Bey by Bergman Clinics naar aanleiding uitzending RADAR op maandag 29-09-2020

30-09-2020

Radar-tv heeft in hun uitzending van gisteren (maandag 28 september 2020) onder andere aandacht besteed aan borstimplantaten. In het televisieprogramma werd onder meer stil gestaan bij onbegrepen gezondheidsklachten die kunnen optreden na implantatie van protheses. Aanleiding was o.a. een enquête die Radar hield onder 1.400 vrouwen met borstimplantaten. In het programma werd onder meer een beroep gedaan op de politiek om de medische kosten voor het laten verwijderen van implantaten te gaan vergoeden.

Wij benadrukken daarom nogmaals dat vrouwen met borstprothesen, die zich zorgen maken of denken klachten te hebben gerelateerd aan borstprothesen, altijd een afspraak kunnen maken bij hun plastisch chirurg van Bey by Bergman Clinics voor nader onderzoek.

Onbegrepen klachten
De gezondheidsklachten, die in de uitzending besproken werden, komen overeen met zogeheten aspecifieke gezondheidsklachten: klachten zonder dat er sprake is van een scheur in de prothese (protheseruptuur) of klachten door kapselvorming.
Aspecifieke gezondheidsklachten kunnen altijd optreden na implantatie van wat voor prothese of ‘vreemd lichaam’ dan ook, zoals bijvoorbeeld van een spiraaltje, een pacemaker of heupprothese en dus van borstprothesen. Mogelijk zijn de klachten het gevolg van een overmatige reactie van het immuunsysteem tegen dit ‘vreemde lichaam’. Het is altijd lastig vast te stellen dat aspecifieke gezondheidsklachten een direct gevolg zijn van een implantaat.

Bey by Bergman Clinics heeft bij al haar behandelingen veiligheid, deskundigheid en zorgvuldigheid extreem hoog in het vaandel staan. Gezonde, tevreden klanten en veilige behandelingen zijn voor ons cruciaal en wij doen altijd alles wat in onze macht licht om hiervoor te zorgen. De kwaliteit van producten en apparatuur die we gebruiken bij onze behandelingen spelen hier een belangrijke rol in.

 De NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) heeft op haar website aanvullende informatie beschikbaar.

Contact
Mocht u willen navragen welke protheses u heeft of andere vragen hebben en of klachten hebben of zorgen omtrent borstprothesen, neemt u dan contact met ons Contact & Service Center op via het nummer 088 9000 535.