Stap 1: De voorbereiding
Je prettig voelen begint bij een positief zelfbeeld. Denk goed na over wat je persoonlijke wensen zijn met betrekking tot je buik. In de volgende stap, tijdens het consult, kijk je samen met de arts welke behandeling het beste aansluit op jouw wensen. Je krijgt advies op maat en de arts bespreekt alle mogelijkheden met je.
Het consult
Tijdens een consult met de plastisch chirurg krijg je uitvoerig de gelegenheid om jouw wensen en klachten te bespreken. Hij/zij onderzoekt jouw buik en bespreekt met jou of een buikwandcorrectie een oplossing voor je kan zijn. Vervolgens worden je vragen beantwoordt en word je zo volledig mogelijk geïnformeerd over de voorbereiding, de behandeling, de nazorg, het te verwachten resultaat, en de mogelijke complicaties.
Extra consult voor de operatie
Voor de ingreep kom je nog een keer bij ons langs voor het preoperatieve consult. Tijdens dit consult komt alles aan bod wat met de operatie te maken heeft. Om je op een veilige manier onder algehele narcose te brengen, heeft de anesthesist nog wat extra informatie nodig. We vragen je dan ook vooraf een vragenlijst in te vullen over je gezondheid. De uitkomsten bespreken we dan met jou.
Veelgestelde vragen
- Er zijn geen resultaten gevonden voor uw zoekopdracht, verfijn uw of stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de chat.
-
De littekens komen meestal zo laag mogelijk, zodat ze bedekt worden door een bikini of ondergoed. Het litteken rondom de navel wordt dusdanig netjes weggewerkt, zodat deze uiteindelijk nauwelijks zichtbaar zal zijn. De lengte van het litteken is afhankelijk van de vorm van de buik. Het kan één tot twee jaar duren voordat het litteken vlakker en lichter van kleur is geworden. Bij een beperkte buikwandcorrectie wordt de buikwand op kleinere schaal gecorrigeerd en is er geen litteken rond de navel. De indicatie voor een beperkte of een uitgebreide buikwandcorrectie hangt af van de individuele situatie en wordt in overleg met jou en de plastisch chirurg bepaald. Het nadeel van de littekenvorming weegt over het algemeen ruimschoots op tegen het verkregen resultaat en het tevreden gevoel dat je hiervan krijgt na de operatie.
-
Na de operatie duurt het meestal 3 tot 6 maanden voordat het uiteindelijke eindresultaat is bereikt. Wanneer je goede levensgewoonten hebt, blijft dit bereikte resultaat zeker jaren stabiel. Het resultaat zal in de tijd wel met je lichaam mee veranderen, zoals bij verdergaande veroudering en/of gewichtsveranderingen.
-
Een buikwandcorrectie, het verwijderen van overschot aan buikhuid en onderhuids vet, is een uitgebreide operatie. Daarom vergt een buikwandcorrectie ook een behoorlijke herstelperiode, die meestal 6 tot 8 weken duurt. Het is van belang dat je na de ingreep voldoende rust neemt en jouw lichaam niet te veel (over) belast. Daarom adviseren wij je de eerste dagen thuis rustig aan te doen, maar wel rond te lopen en dagelijks zoveel mogelijk kleine wandelingetjes binnenshuis te maken. Deze zorgen ervoor dat de bloedsomloop op gang blijft en het risico op het krijgen van een trombosebeen heel klein wordt. In het algemeen staan de eerste 2 weken na de operatie in het teken van relatieve rust: je beweegt wel, maar doet geen krachtige inspanningen. Als de buikspieren zijn gehecht, dan mag je 6 weken geen buikspieroefeningen doen. Tussen week 3 en 6 bouw je de lichamelijke belasting op, en na 6 tot 8 weken mag je alle inspanningen weer doen. Reken erop dat je tenminste twee weken na de operatie vrij neemt van je werk.
-
In de eerste dagen na de ingreep kun je onder meer zwelling en blauwe plekken ervaren en vaak ook een wat “beurs” gevoel. Ook kun je de eerste dagen pijn ervaren, maar dit neemt vaak in de loop van de dagen na de ingreep af. De pijn is goed te vergelijken met flinke spierpijn. Tegen de ergste pijn kun je twee tabletten paracetamol (500 mg) innemen om de vier à zes uur. Houd in de weken na de ingreep ook rekening met verminderde mobiliteit.
-
Bij veel mensen is de huid erg opgerekt geweest door zwangerschap en/of overgewicht, waardoor er striae zijn ontstaan. Striae zijn niet altijd volledig te verwijderen, omdat een deel van de striae zich ook boven de navel bevindt. Deze striae blijft bestaan, maar wordt door de operatie verplaatst naar de onderbuik. Striae van de huid betekent ook dat de huid vaak minder elastisch is en deels beschadigd is. Daarom zal een buikwandcorrectie bij mensen met striae altijd een iets minder strak eindresultaat opleveren dan bij mensen die geen striae hebben.
-
Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.
-
Het betalen in termijnen is niet mogelijk bij Bey by Bergman Clinics.
-
Ja, dat gebeurt bijna altijd. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken van jouw buikwandcorrectie, moet niet alleen het teveel aan huidoverschot verwijderd worden maar ook het overschot aan vet (van bijvoorbeeld de bovenbuik, de flanken en/of rug). We maken niet alleen je buik strakker, maar we optimaliseren dan ook de contouren van je lichaam door het weghalen van ophopend vet. De plastisch chirurg zal dit aspect altijd met je bespreken en meenemen in het behandelplan van een buikwandcorrectie. Een zeer uitgebreide buikwandcorrectie met uitgebreide liposuctie wordt vaak een liposuctie ondersteunde buikwandcorrectie genoemd (in het engels: liposuction-assited abdominoplastiek).