Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De voorbereiding

De behandeling begint al bij je thuis. Afhankelijk van de conditie van je huid begin je 2-3 weken voor de behandeling met smeren van Blending & Bleaching crème. Ook  kan het nodig zijn om vanaf een dag voor de behandeling gedurende tien dagen tabletten op recept in te nemen, om infectie (van het koortslipvirus) aan de huid te voorkomen. De dag van de behandeling kom je naar de kliniek zonder make-up en zonder crème op de huid. Laat je begeleiden door iemand die je na afloop weer naar huis kan rijden.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling ervaar je bij gebruik van de vloeistof die het diepst de huid in gaat ervaar je een tiental seconden een heftig branderig gevoel. De behandeling duurt, afhankelijk van de gebieden, maximaal een uur. Het gebied rond de mond wordt, indien behandeld met Phenol, afgeplakt met tape, de rest wordt ingesmeerd met postpeel masker en hierna gepoederd met een ontsteking remmend, geel poeder.

Nazorg en herstel

Van de Phenol peel ervaar je zes tot acht uur na de behandeling een matig tot heftig branderig gevoel. De gebieden die met TCA zijn behandeld voelen ook warm maar minder intens. De huid kan rood zijn en naarmate de tijd verstrijkt, steeds meer gaan zwellen.

Het herstel vraagt de eerste dagen een intensieve en strikte verzorging en, bij een behandeling met phenol rond de mond, een bezoek aan de kliniek om de tape te verwijderen. Op dag 6 kom je naar de kliniek voor controle, en vanaf dag 8 kun je weer make-up gebruiken. De eerste twee maanden zal de huid herstellen en de roodheid afnemen. Tot 6 maanden na de behandeling zal de huid nog verder verbeteren en verstevigen.

Risico’s en bijwerkingen:

Er is een kleine kans op het ontstaan van een koortslip infectie. Dankzij de voorgeschreven tabletten wordt deze kans nog verder verminderd. Het gele poeder remt bacteriën waardoor de kans op een infectie zeer klein is. Mochten er toch tekenen van infectie zijn zoals koorts, blaasjes of toegenomen pijn, neem dan direct contact op met de kliniek.  

In sommige gevallen duurt de roodheid van de huid enkele maanden of treedt er een donkere verkleuring van de huid op. Dit kan met crème worden behandeld. Ook het optreden van mee-eters komt wel eens voor, ook dit kan worden behandeld. Littekenvorming door lokaal te diep inwerken van de peeling of door trekken aan velletjes of korstjes komt zelden voor en kan eventueel met crème of een injectie behandeld worden.

De eerste maand moet je de zon echt vermijden, hierna gedurende minimaal een half jaar consequent SPF 50 smeren bij blootstelling aan de zon. Gedurende de eerste twee maanden wordt sauna bezoek afgeraden. Ook het harsen van (delen van) het gezicht is nog niet mogelijk.

 

 

Specialisten
Leonie Berkhout
Leonie begon in 2012 aan de studie Huidtherapie aan de Hogeschool van Den Haag. In haar afstudeerond…
Lees meer ›
Mabitha Poort
Mabitha Poort heeft in 2014 de opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Tijdens de…
Lees meer ›
Drs. Steven Korteweg
Dokter Korteweg rondde zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen cum laude af. Daar…
Lees meer ›
Drs. Nagita Grover – Khatri
Dokter Grover heeft geneeskunde  gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar stud…
Lees meer ›
Manon Hofstede
Manon begon in 2012 de opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool van Den Haag. In haar afstudeeronder…
Lees meer ›
Julia Heijmans
Julia is in 2023 begonnen als huidtherapeut bij Bey Clinics in Amsterdam. Als huidtherapeute is zij …
Lees meer ›
1 / 6

Locaties

Bey Amsterdam

Willemsparkweg 142
1071 HR
Amsterdam

Bey Den Haag

Alexanderveld 5
2585 DB
Den Haag

Wil je een consult boeken?

Dan bellen we je graag terug.

Maak een afspraak

Heeft u vragen?

Bel ons dan op het volgende nummer.

088 9000 535