Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De voorbereiding

De peeling wordt geadviseerd bij huidveroudering, zonschade, acne littekens, grove poriën, of voor het opfrissen van de huid. De peeling is alleen geschikt voor lichte huidtypen en niet geschikt voor de mediterrane, Aziatische, donkere en negroïde huidtypen. Bij deze huidtypen is het risico op pigmentvorming te groot.

De behandeling

Je moet de te behandelen gebieden gedurende enkele weken voorbereiden met Tretinoine crème. Deze crème wordt door de arts op recept voorgeschreven.  Op de dag van de behandeling kom je zonder make-up naar de kliniek. Allereerst wordt de huid gereinigd en ontvet. Daarna volgt het aanbrengen van de Jessner oplossing. Vervolgens wordt de huid met de TCA oplossing behandeld. Het aanbrengen van de Jessner oplossing kan een licht branderig gevoel geven. De behandeling met de TCA oplossing geeft een intens branderig gevoel, wat echter maar een paar minuten aanhoudt. Hierna wordt de huid gekoeld en zal dit gevoel snel afnemen.

Nazorg en herstel

In eerste instantie ziet het behandelde gebied er wit uit. Na ongeveer een half uur kleurt de huid rood. De eerste dagen na de behandeling kan de huid gezwollen zijn, en zal van rood naar roodbruin verkeuren. Vervolgens ontstaan er barstjes en gaat de huid loslaten. Het is absoluut ten strengste verboden om aan de loszittende velletjes te trekken om de kans op littekenvorming zo klein mogelijk te houden. Na ongeveer 7  dagen is de hele huid vernieuwd.

Een week lang mag je de huid alleen met water wassen en daarna moet je de huid met de S.O.S Sensitivity crème verzorgen. De crème mag je zo vaak je wilt aanbrengen. Als de huid vernieuwd is kun je weer je eigen huidverzorging gebruiken. Eventueel kun je de eerste maanden na de peeling de post laser treatment gebruiken. Na de eerste week moet je dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor met minimaal SPF30 aanbrengen. 

Prijslijst
Specialisten
Leonie Berkhout
Leonie begon in 2012 aan de studie Huidtherapie aan de Hogeschool van Den Haag. In haar afstudeerond…
Lees meer ›
Mabitha Poort
Mabitha Poort heeft in 2014 de opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Tijdens de…
Lees meer ›
Manon Hofstede
Manon begon in 2012 de opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool van Den Haag. In haar afstudeeronder…
Lees meer ›
Henrique van der Scheer
Henrique is in 2016 begonnen met de opleiding Huidtherapie aan Hogeschool Utrecht. Tijdens haar afst…
Lees meer ›
Julia Heijmans
Julia is in 2023 begonnen als huidtherapeut bij Bey Clinics in Amsterdam. Als huidtherapeute is zij …
Lees meer ›
1 / 5

Locaties


Wil je een consult boeken?

Dan bellen we je graag terug.

Maak een afspraak

Heeft u vragen?

Bel ons dan op het volgende nummer.

088 9000 535