Stap 1: De voorbereiding
Een operatie aan je oren is niet iets dat je zomaar beslist. Tijdens je intake gesprek neemt de chirurg daarom alle tijd voor je. De chirurg geeft onder andere uitleg over de ingreep, de mogelijke risico’s en de nazorg. Daarna bespreek je met je consulente alle praktische zaken. Bekijk hier de ervaringen van cliënten die je voor gingen.
De afspraak met de chirurg
Tijdens de eerste afspraak bekijkt de chirurg je gezicht en bespreekt de mogelijkheden. Ook zal de chirurg vragen stellen over je algemene gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik. Gebruik je medicijnen? Neem dan een recente medicatielijst mee. In overleg met de arts staak je zonodig met medicijngebruik.
Het gesprek met de consulente
Na het intakegesprek met de arts heb je een gesprek met de consulente. Ze zal je informatie geven over hoe het traject eruit zal gaan zien, informeren over de nazorg, de kosten en de tijdsplanning. De consulent is je contactpersoon en zal je door het gehele traject begeleiden.
Veelgestelde vragen
- Er zijn geen resultaten gevonden voor uw zoekopdracht, verfijn uw of stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de chat.
-
De eerste dagen na de ingreep moet je rustig aan doen. De eerste weken kunnen je oren gezwollen en gevoelloos zijn. Dat trekt vanzelf weg. Je krijgt een tunnelverband of haarband om, die de oren in de juiste positie houdt. Na drie weken mag deze af, en na zes weken mag je rustig weer beginnen met sporten. De littekens van de operatie blijven mogelijk nog een poosje wat rood en stug. Na verloop van tijd worden ze altijd huidkleurig en soepel. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons <a href="https://beyclinics.nl/contact/">dag en nacht bereiken</a>.
-
Door de lokale verdoving of de narcose is de operatie niet pijnlijk en de meeste cliënten vinden het ongemak na de ingreep erg meevallen.
-
De meeste <a href="https://beyclinics.nl/gezicht/oorcorrectie/">oorcorrecties </a>hebben een blijvend resultaat. Heel soms kan een oor na enige tijd terugschuiven en weer af gaan staan. Als dat gebeurt, kan de chirurg tijdens een nieuwe ingreep het kraakbeen in de juiste stand vastzetten. Dit is vaak voldoende voor een mooi en blijvend resultaat.
-
Voor een oorcorrectie kun je terecht in onze vestigingen in ’s Hertogenbosch, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Heerenveen, Hilversum, Utrecht, Velp en Zwolle. <a href="https://beyclinics.nl/locaties/">Bekijk hier de locaties.</a>
-
De actuele prijzen voor een oorcorrectie vind je in <a href="https://beyclinics.nl/prijslijst/oorcorrecties/">de prijslijst</a>. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van jouw persoonlijk behandelplan. De specialist van Bey bespreekt dit met je.
-
Op <a href="https://beyervaringen.nl/gezicht/oorcorrecties" target="_blank" title="Ervaringen Oorcorrectie" rel="noopener">Beyervaringen.nl</a> kun je voor-en-nafoto’s bekijken en ervaringen lezen van mensen die een oorcorrectie lieten uitvoeren.
-
Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties zoals een wondinfectie of nabloedingen. Bij een oorcorrectie zijn deze risico’s zeer klein. Voor de ingreep bespreekt de chirurg de mogelijke risico’s met je.
-
Een oorcorrectie kan zowel onder lokale verdoving als onder algehele verdoving (narcose) worden uitgevoerd.