Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Lipofilling: Ontdek de mogelijkheden van natuurlijke fillers met eigen vet

07-07-2023

In de wereld van cosmetische ingrepen wordt de behandeling lipofilling steeds populairder vanwege de natuurlijke resultaten die het kan bieden. Bij deze techniek wordt er gebruikgemaakt van je eigen lichaamsvet om volume te herstellen, contourverbetering te bereiken en je uiterlijk te verjongen. In dit blog zullen we dieper ingaan op lipofilling. 

Wat is lipofilling?

Lipofilling, ook wel bekend als vettransplantatie of vetvulling, is een cosmetische ingreep waarbij lichaamsvet wordt afgenomen op een bepaald gebied van het lichaam. Vervolgens wordt het vet geïnjecteerd op een ander gebied in het lichaam dat volume of contourverbetering nodig heeft. Het lichaamseigen vet dat wordt gebruikt. Het gaat naadloos samen met het omliggende weefsel en zorgt voor een natuurlijk resultaat. 

Hoe werkt het? 

Bij lipofilling begint de behandeling met het verzamelen van vetcellen uit een gebied van je lichaam, zoals de buik, dijen of heupen. Dit wordt gedaan met behulp van liposuctie, waarbij een dunne buis (canule) wordt ingebracht om het vet voorzichtig af te zuigen. Het afgenomen vet wordt vervolgens gezuiverd en wordt het bruikbare vet direct gewonnen voor de injectie. Vervolgens worden de gezuiverde vetcellen zorgvuldig geïnjecteerd op de gewenste gebieden. Dit kunnen bijvoorbeeld de borsten, wangen, billen of lippen zijn. De chirurg werkt nauwkeurig om de vetcellen gelijkmatig te verdelen en de gewenste resultaten te bereiken.

Voordelen van lipofilling: 

  • Natuurlijk resultaat: Aangezien je eigen vet wordt gebruikt, zorgt lipofilling voor een natuurlijk ogend resultaat zonder kunstmatige materialen.
  • Contourverbetering: Lipofilling kan helpen om je lichaamscontouren te verbeteren door het toevoegen van volume op specifieke gebieden en het creëren van een meer evenwichtige vorm.
  • Langdurige resultaten: De getransplanteerde vetcellen hebben de potentie om permanent te blijven zitten op hun nieuwe locatie, waardoor langdurige resultaten worden bereikt.
  • Dubbele voordelen: Naast het verbeteren van de contour en het volume van bepaalde gebieden, biedt lipofilling ook de mogelijkheid om ongewenst lichaamsvet op andere gebieden te verminderen.

Is lipofilling geschikt voor jou? 

Lipofilling is een veelzijdige behandeling die verschillende cosmetische doelen kan bereiken. Het is belangrijk om een consult te plannen met een van onze plastisch chirurgen. Tijdens een consult bespreken we wat er nodig is om aan jouw verwachtingen te voldoen en is het mogelijk om al jouw vragen te stellen.